Kali Comal

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Kali Comal iku sawijining kali kang mili ing wewengkon Kabupatèn Pemalang, Provinsi Jawa Tengah. Miturut pamérangan administrasi talatah ilèn kali saka Departemen Pekerjaan Umum Indonésia, kali ini kalebu laladan Sub wewengkon kali Pemali - Comal. Kali Comal minangka kali kang gedhé dhéwé ing Kabupatèn Pemalang, Jawa Tengah. Kali iki mili menyang Segara Jawa lan muarané dumunung ana ing Ujung Pemalang.

Laladan ilèn[besut | besut sumber]

Jembaré laladan ilèn Kali Comal ya iku: 764.56 km2 kanthi jembar kali paling amba: 118.00 m. Kacepatan ilèn: 744.11 m3/det Kali kang dawané 165 km iki duwé anak kali kang cacahé 230.[1] Ing mangsa udan kali iki sok banjir kang bisa njupuk kurban jiwa.[2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. SDA Dep PU Data Kali Comal. URL diakses 22 Feb 2008
  2. Wawasan Digital: Cari korban hanyut Kesbang Linmas minta bantuan TNI AL. Url diakses 22 Feb 2008

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]