Klika

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Klika wit pelem (Mangifera indica) ing Kolkata, India
Klika wit mapel jepang.

'Klika utawa kulit kayu ya iku pérangan paling njaba saka tuwuhan kang ngasilaké kayu, kalebu tetuwuhan cilik kang rupa grumbul. Ing ilmu biologi, kang kasebut klika ya iku sakabèhing pérangan sajabaning kambium kalebu ing oyot tuwuhan. Klika nutupi kayu lan kapérang saka sisih njero lan njaba. Sisih njero rupa jaringan kang isih urip, kalebu periderm. Déné sisih njaba wujud jaringan kang wus mati kang diarani rhitidoma.

Pira-pira kebutuhan manungsa migunakaké klikan, contoné kanggo gedhèk omah, bumbu, jamu, anyaman lan manéka bahan ing industri.

Munfangat[besut | besut sumber]

Conto munfangat saka klika antarané :

Tas ransel digawe saka klika.