Lauraceae

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Lauraceae
Lauraceae sp Blanco2.360.png
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Unranked: Magnoliids
Ordho: Laurales
Famili: Lauraceae
Genera

pirsani tèks.

Suku kamfer-kamferan utawa Lauraceae iku salah siji suku anggota tetuwuhan ngembang. Miturut sistem klasifikasi APG II suku iki kalebu sajeroning bangsa Laurales, klad magnoliids.

Sajeroning suku iki kalebu manéka tetuwuhan bumbon crakèn awujud wit, kaya ta laurel (salam Éropah), sarta kulit manis (Cinnamomum zeylanicum) lan cassia vera (C. burmanii). Kayu aroma sing ditepungi minangka kayu kamfer/kamper (C. camphora) wis ditepungi wiwit éwonan taun minangka prodhuk èkspor saka Sumatra. Jenengé dijupuk saka korupsi tumrap jeneng pelabuhan utama pangirimé, Barus utawa Pancur (wong Arab ngarani Fansur). Jinis kayu aromatik liyané sing didagangaké kawit biyèn ya iku mesoyi, sing serutan kayuné kanggo campuran ratus.

Lauraceae akèh ngasilaké wit kantèhi kualitas kayu sing apik.

Marga/Genera[besut | besut sumber]

(*: Machilus asring digabungaké sajeroning Persea minangka anakmarga)