Genus

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Error: kudu mènèhi sawijining gambar ing baris kapisan

Genus utawa marga iku salah sawijining wangun panglompokan ing klasifikasi makluk urip. Anggota-anggota genus duwé pepadhan morfologi lan kekerabatan sing cerak. Ing sistem tatajeneng binomial, jeneng sawijining spesies makluk urip kapérang saka rong tembung: jeneng genusé (diwiwiti kanthi huruf kapital) lan jeneng panunjuk spesiesé. Contoné, Homo sapiens, jeneng ilmiah kanggo spesies menungsa modhérn, nandhakaké menawa menungsa modhérn kagolong ing genus Homo.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Genus&oldid=877235"