Genus

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Error: kudu mènèhi sawijining gambar ing baris kapisan

Genus utawa marga iku wangun panglompokan ing klasifikasi makluk urip. Anggota-anggota genus duwé pepadhan morfologi lan kekerabatan sing cerak. Ing sistem tatajeneng binomial, jeneng sawijining spesies makluk urip kapérang saka rong tembung: jeneng genusé (diwiwiti kanthi huruf kapital) lan jeneng panunjuk spesiesé. Contoné, Homo sapiens, jeneng ilmiah kanggo spesies menungsa modhérn, nandhakaké manawa menungsa modhérn kagolong ing genus Homo.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Genus&oldid=1024133"