Genus

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Error: kudu mènèhi sawijining gambar ing baris kapisan

Genus utawa marga iku wangun panglompokan ing klasifikasi makluk urip. Anggota-anggota genus duwé pepadhan morfologi lan kekerabatan sing cerak. Ing sistem tatajeneng binomial, jeneng sawijining spesies makluk urip kapérang saka rong tembung: jeneng genusé (diwiwiti kanthi huruf kapital) lan jeneng panunjuk spesiesé. Contoné, Homo sapiens, jeneng ilmiah kanggo spesies manungsa modhérn, nandhakaké manawa manungsa modhérn kagolong ing genus Homo.