Sumatra Kulon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Provinsi Sumatra Kulon
Provinsi Sumatra Barat
Lambang Sumatra Kulon
Lambang Sumatra Kulon
Sesanti: "Tuah Sakato"
Péta Sumatra Kulon ing Indonésia
Dina Dadi: 1957
Kutha krajan: Padang
Gubernur: Prof. DR. Irwan Prayitno, M.Sc (2016-2021)
Jembar
 - Total:

42.297,30 km²
Laladan Tk. II
 - Cacah:

12 Kabupatèn lan 7 Kutha otonom
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 4.846.909 (2010)
+/- 104 / km²
Suku: Wong Minangkabau, Wong Batak Mandailing, Wong Mentawai, Wong Nias, Wong Jawa lan liyané
Agama: Islam, Protèstan, Katulik, Hindhu lan liyané
Basa: basa Indonésia, basa Minangkabau, basa Mentawai dan basa Malayu
Zona Wektu: (WIB)

Provinsi Sumatra Kulon iku katata sajeroning 12 kabupatèn lan 7 kutha. Kutha krajané ya iku Padang, kutha-kutha liyané: Bukittinggi, Solok, Sawahlunto lan liyané.

Kabupatèn[besut | besut sumber]

  1. Kabupatèn Agam
  2. Kabupatèn Dharmasraya
  3. Kabupatèn Lima Puluh Kota
  4. Kabupatèn Kapuloan Mentawai
  5. Kabupatèn Padang Pariaman
  6. Kabupatèn Pasaman
  7. Kabupatèn Pasaman Kulon
  8. Kabupatèn Pasisir Kidul
  9. Kabupatèn Sawahlunto Sijunjung
  10. Kabupatèn Solok
  11. Kabupatèn Solok Kidul
  12. Kabupatèn Tanah Dhatar
  13. Kutha Bukittinggi
  14. Kutha Padang
  15. Kutha Padang Panjang
  16. Kutha Pariaman
  17. Kutha Payakumbuh
  18. Kutha Sawahlunto
  19. Kutha Solok

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

 
Sumatra Kulon
Lambang Provinsi Sumatra Kulon

Kabupatèn: Agam | Dharmasraya | Lima Puluh Kota | Kapuloan Mentawai | Padang Pariaman | Pasaman | Pasaman Kulon | Pesisir Kidul | Sawahlunto Sijunjung | Solok | Solok Selatan | Tanah Dhatar

Kutha: Bukittinggi | Padang | Padang Panjang | Pariaman | Payakumbuh | Sawahlunto | Solok

Delengen uga: Dhaptar kabupatèn lan kutha ing Indonésia