Lenga

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Struktur trigliserilda kanthi gliserol minangkai ranté utama

Lenga iku istilah umum kanggo kabèh cuwèran organik kang ora larut sajeroning banyu (hidrofobik) nanging larut sajeroning pelarut organik.[1] Ana sipat tambahan liya kang dikenal awam: krasa lunyu yèn dicekel.[1] Sajeroning teges kang ciut tembung 'lenga' racaké ngacu marang lenga patra (petroleum) utawa produk olahané: lenga gas (kerosena).[1] Sanadyan mangkono, tembung iki sabeneré duwé makna luwih jembar kalebu bahan panganan (lenga goreng), minangka bahan bakar (kaya lenga gas), minangka pelumas (kaya lenga rèm), minangka mèdium pamindahan ènergi, utawa minangka wangèn-wangèn (kaya lenga nilam).[1]

Rujukan[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]