Lenga

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Struktur trigliserilda kanthi gliserol minangkai ranté utama

Lenga iku istilah umum kanggo kabèh cuwèran organik sing ora larut sajeroning banyu (hidrofobik) ananging larut sajeroning pelarut organik.[1] Ana sipat tambahan liya sing dikenal awam: krasa lunyu yèn dicekel.[1] Sajeroning teges sing ciut tembung 'lenga' racaké ngacu marang lenga patra (petroleum) utawa produk olahané: lenga gas (kerosena).[1] Senadyan mangkono, tembung iki sabeneré duwé makna luwih jembar kalebu bahan panganan (lenga goreng), minangka bahan bakar (kaya lenga gas), minangka pelumas (kaya lenga rèm), minangka mèdium pamindahan energi, utawa minangka wangèn-wangèn (kaya lenga nilam).[1]

Rujukan[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]