OPEC

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gendéra OPEC
Markas OPEC ing Wina.

Organisasi Nagara-nagara Pangèkspor Lenga Bumi (basa Inggris: Organization of the Petroleum Exporting Countries/OPEC; iku organisasi sing tujuané négosiasikaké masalah-masalah ngenani prodhuksi, rega lan hak konsèsi lenga bumi karo perusahaan-perusahaan lenga.

OPEC didegaké tanggal 14 September 1960 ing Bagdad, Irak. Nalika iku anggotané mung limang nagara. Wiwit taun 1965 markasé mapan ing Wina, Austria.

Anggota[besut | besut sumber]

Afrika[besut | besut sumber]

Asia[besut | besut sumber]

Amérika Kidul[besut | besut sumber]

Anggota sing metu[besut | besut sumber]

Pada Mei 2008, Indonesia mengumumkan bahwa mereka telah mengajukan surat untuk keluar dari OPEC pada akhir 2008 mengingat Indonesia kini telah menjadi importir minyak (sejak 2003) atau net importer dan tidak mampu memenuhi kuota produksi yang telah ditetapkan.

Mungel dadi anggota[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=OPEC&oldid=976253"