Ékuador

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Ekuador)
República del Ecuador
Gendéra Lambang nagara
Motto: La Paz y el Bienestar, la Gloria y el Triunfo
(Spanyol: "Katentreman lan Kasejahtraan, Kajayan lan Kamenangan")
Antem: Salve, Oh Patria
Kutha krajan Quito
Largest city Guayaquil
Basa resmi Spanyol
Papréntahan Républik
 •  Présidhèn Rafael Correa
 •  Wakil Présidhèn Lenín Moreno
Kamardikan
 •  Banyu (%) 8,8%
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2006 13.215.089 (65)
 •  Cacah sirah - -
GDP  (PPP) Rantaman 2005
 •  Gunggung US$53,19 miliar (71)
 •  Per kapita US$4.083 (114)
Valuta Dolar AS 1 (USD)
Wilayat wektu (UTC-5)
 •  Mangsa Panas (DST)  (UTC-5)
Kodhé bèl 593
TLD Internèt .ec
1. Sucre nganti taun 2000.

Républik Ékuador iku nagara ing Amérika Kidul bagéyan lor-kulon, wewatesan karo Kolombia ing lor, karo Peru ing wétan lan kidul, lan karo Samodra Pasifik ing kulon. Nagara iki uga klebu Kapuloan Galapagos (Nusantara Colón) ing Pasifik, watara 965 km sisih kulon pulo utama. Ekuador ana ing khatulistiwa (Ecuador iku basa Spanyol kanggo "khatulistiwa") lan duwé wewengkon wiyaré 272.045 km².

Quito iku kutha krajan Ekuador. Républik Ekuador arupa salah siji saka telung nagara sing muncul saka tibané Gran Colombia taun 1830 (liyané ya iku Kolombia lan Venezuela).

Pirsani uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Ékuador ing Wikivoyage


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ékuador&oldid=1024058"