Ékuador

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
República del Ecuador
Pitakaning Ékuador
Flag
Coat of arms of Ékuador
Coat of arms
Motto: La Paz y el Bienestar, la Gloria y el Triunfo
(Sepanyol: "Katentreman lan Kasejahtraan, Kajayan lan Kamenangan")
Anthem: Salve, Oh Patria
Location of Ékuador
CapitalQuito
Largest cityGuayaquil
Official languagesSepanyol
GovernmentRépublik
Cithakan:Infobox country/multirow
Kamardikan
• Water (%)
8,8%
Population
• 2006 estimate
13.215.089 (65)
• - census
-
GDP (PPP)2005 estimate
• Total
US$53,19 miliar (71)
• Per capita
US$4.083 (114)
CurrencyDolar AS 1 (USD)
Time zoneUTC-5
• Summer (DST)
UTC-5
Calling code593
Internet TLD.ec
1. Sucre nganti taun 2000.

Républik Ékuador iku nagara ing Amérika Kidul pérangan lor-kulon, wewatesan karo Kolombia ing lor, karo Peru ing wétan lan kidul, lan karo Samodra Pasifik ing kulon. Nagara iki uga kalebu Kapuloan Galapagos (Nusantara Colón) ing Pasifik, watara 965 km sisih kulon pulo utama. Ékuador ana ing khatulistiwa (Ecuador iku basa Sepanyol kanggo "khatulistiwa") lan duwé wewengkon wiyaré 272.045 km².

Quito iku kutha krajan Ékuador. Républik Ékuador wujud salah siji saka telung nagara sing muncul saka tibané Gran Colombia taun 1830 (liyané yaiku Kolombia lan Venezuela).

Pirsani uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]