Guyana Prancis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
{{{name}}}
Région Guyane
Wewengkoning Prancis
Gendéra {{{name}}}
Gendéra
Location-Guyane-France.png
Nagara  Prancis
Préfèktur Cayenne
Tlatah
 • Gunggung 83,534 km2 (32,253 sq mi)
CET (UTC+1)
 • Mangsa Panas (DST) CEST (UTC+2)

Guyana Prancis (basa Prancis: Guyane) iku sawijining département jaban rangkah (département d'outre-mer/DOM) Perancis ing pasisir Karibia, Amérika Kidul. Guyana Perancis wewatesan karo Samudra Atlantik ing sisih lor, Brasil ing sisih wétan lan kidul, lan Suriname ing kulon.

Badan Antariksa Éropah ngluncuraké satelité saka Pusat Ruang Guyana, Kourou.

Sajarah[besut | besut sumber]

Artikel utama: Sajarah Guyana Prancis

Pisanan dipanggoni déning wong Prancis taun 1604, Guyana Prancis misuwur minangka papan panggonané para pelanggar hukum (delengen Pulo Iblis) nganti taun 1951. Wewengkon iki banjur duwé status département jaban rangkah Prancis wiwit tanggal 19 Maret 1946.

Pulitik[besut | besut sumber]

Minangka pérangan integral Prancis, Guyana Prancis — kanthi wewengkon paling jembar sajabané Éropah — kalebu sajeroning Uni Éropah.

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Région-région Perancis Bendera Perancis

Alsace | Aquitaine | Auvergne | Bourgogne | Bretagne | Centre | Champagne-Ardenne | Franche-Comté | Île-de-France | Korsika | Languedoc-Roussillon | Limousin | Lorraine | Midi-Pyrénées | Nord-Pas-de-Calais | Basse-Normandie | Haute-Normandie | Pays de la Loire | Picardie | Poitou-Charentes | Provence-Alpes-Côte d'Azur | Rhône-Alpes

Region jaban rangkah: Guadeloupe | Guyana Perancis | Martinique | Reunion