Bagdad

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Bagdad
Kutha
بغداد Baġdād
Baghdad Red zone.jpg
Nagara  Irak
Provinsi Baghdad
Didegaké 762
Founded by Abu Jafar al-Mansour
Papréntahan
 • Jinis Mayor-council
 • Body Badan Penasehat Kutha Baghdad
 • Wali kutha Saber Nabet Al-Essawi
Laladan
 • Gunggung 1.134 km2 (438 sq mi)
Élevasi 34 m (112 ft)
Cacah warga
 • Estimate (2004) 6.554.126
 • Peringkat populasi ing Irak kaping-1
  [1][2]
Zona wektu Arabia Standard Time (UTC+3)
 • Usum panas (DST) No DST (UTC)

Bagdad (بغداد) iku kutha krajan Irak lan provinsi Bagdad. Bagdad iku kutha gedhé dhéwé nomer loro ing Asia Kidul-kulon sawisé Teheran, kanthi populasiné taun 2003 diprakirakaké nganti 5.772.000. Ana ing Kali Tigris ya iku 33°20 lor lan 44°26 wétan, kutha iki biyèné tau dadi pusat kabudayan Islam.

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ Estimates of total population differ substantially. The Encyclopædia Britannica gives a 2001 population of 4,950,000, the 2006 Lancet Report states a population of 6,554,126 in 2004.
  2. ^ "Cities and urban areas in Iraq with population over 100,000", Mongabay.com

Pirsani uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]