Bagdad

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Bagdad
Kutha
بغداد Baġdād
Baghdad Red zone.jpg
Bagdad is located in Irak
Bagdad
Coordinates: 33°20′00″N 44°26′00″E / 33.33333°L 44.43333°W / 33.33333; 44.43333
Nagara Flag of Irak Irak
Provinsi Baghdad
Didegaké 762
Diadegaké déning Abu Jafar al-Mansour
Government
 • Type Mayor-council
 • Body Badan Penasehat Kutha Baghdad
 • Wali kutha Saber Nabet Al-Essawi
Area
 • Total 1.134 km2 (438 sq mi)
Elevation 34 m (112 ft)
Population
 • Estimate (2004) 6.554.126
 • Peringkat populasi ing Irak kaping-1
  [1][2]
Time zone Arabia Standard Time (UTC+3)
 • Summer (DST) No DST (UTC)

Bagdad (بغداد) iku kutha krajan Irak lan provinsi Bagdad. Bagdad iku kutha paling gedhé nomer loro ing Asia Kidul-kulon sawisé Teheran, kanthi populasiné taun 2003 diprakirakaké nganti 5.772.000. Ana ing Kali Tigris ya iku 33°20 lor lan 44°26 wétan, kutha iki biyèné tau dadi pusat paradaban Islam.

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ Estimates of total population differ substantially. The Encyclopædia Britannica gives a 2001 population of 4,950,000, the 2006 Lancet Report states a population of 6,554,126 in 2004.
  2. ^ "Cities and urban areas in Iraq with population over 100,000", Mongabay.com

Pirsani uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bagdad&oldid=972141"