Malvales

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Malvales
Alcea setosa.jpg
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Klas: Magnoliopsida
Ordho: Malvales
Suku

pirnasi tèks.

Malvales iku salah siji bangsa tetanduran ngembang sing kalebu sajeroning klad eurosids II, rosids, core eudicots, eudicots (Sistem klasifikasi APG II). Bangsa iki uga diakoni minangka takson sajeroning sistem klasifikasi Cronquist lan kacakup sajeroning anak kelas Dilleniidae, kelas Magnoliopsida.

Anggota paling wigati ya iku Malvaceae, sing myakup akèh taduran migunani, kanthi 4.000 jinis anggota lan dadi suku paling gedhé ing bangsa iki.

Suku/familia[besut | besut sumber]

Sistem APG II
Sistem Cronquist

Miturut sistem Cronquist, Malvales mung nyakup Malvaceae (s.l.) ditambah Elaeocarpaceae. Sapérangan suku sing dilebokaké Malvales miturut APG II dilebokaké sajeroning dalam Violales.

Catatan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ Daniel L. Nickrent, Cytinaceae are sister to Muntingiaceae (Malvales), Taxon 56(4): 1129-1135 (2007) (abstract)