Malvales

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Malvales
Klasifikasi èlmiah
krajan: Plantae
divisio: Magnoliophyta
kelas: Magnoliopsida
ordo: Malvales
Suku

pirnasi tèks.

Malvales iku salah siji bangsa tetanduran ngembang sing klebu jroning klad eurosids II, rosids, core eudicots, eudicots (Sistem klasifikasi APG II). Bangsa iki uga diakoni minangka takson jroning sistem klasifikasi Cronquist lan kacakup jroning anak kelas Dilleniidae, kelas Magnoliopsida.

Anggota paling wigati yaiku Malvaceae, sing myakup akèh taduran migunani, kanthi 4.000 jinis anggota lan dadi suku paling gedhé ing bangsa iki.

Suku/familia[sunting | sunting sumber]

Sistem APG II
Sistem Cronquist

Miturut sistem Cronquist, Malvales mung nyakup Malvaceae (s.l.) ditambah Elaeocarpaceae. Sebagéan suku sing dilebokaké Malvales miturut APG II dilebokaké jroning dalam Violales.

Catatan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Daniel L. Nickrent, Cytinaceae are sister to Muntingiaceae (Malvales), Taxon 56(4): 1129-1135 (2007) (abstract)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Malvales&oldid=821717"