Divisio

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Divisio utawa divisi iku istilah Biologi kang padha karo filum. Divisio dipigunaaké ing taksonomi kanggo karajan tetuwuhan lan jamur utawa fungi.

Ana sapérangan vérsi divisio tetuwuhan, nanging vérsi-vérsi iki lumrahé sarujuk ing sapérangan gedhé pambagéyan. Divisio-divisio mau ya iku:

Superdivisio Bryophyta[besut | besut sumber]

Superdivisio Pteridophyta[besut | besut sumber]

Superdivisio Tetuwuhan who-wohan (Spermatophyta)[besut | besut sumber]

Tetuwuhan ngembang ing jaman saiki ndominasi donya tetuwuhan (80% saka tetuwuhan kabèh kang duwé pembuluh utawa tracheophyta).