Divisio

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Divisio utawa divisi iku istilah Biologi kang padha karo filum. Divisio dipigunaaké ing taksonomi kanggo karajan tetanduran lan jamur utawa fungi.

Ana sapérangan vérsi divisio tetanduran, nanging vérsi-vérsi iki lumrahé sarujuk ing sapérangan gedhé pambagéyan. Divisio-divisio mau ya iku:

Superdivisio Bryophyta[besut | besut sumber]

Superdivisio Pteridophyta[besut | besut sumber]

Superdivisio Tetanduran who-wohan (Spermatophyta)[besut | besut sumber]

Tetanduran ngembang ing jaman saiki ndominasi donya tetanduran (80% saka tetanduran kabèh kang duwé pembuluh utawa tracheophyta).