Gaharu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gaharu kang siyap didol.

Gaharu ya iku kayu warna ireng kang ngandhut resin kas kang diasilake déning spésies wit saka marga Aquilaria, mliginé A. malaccensis.[1] Resin iki digunakke ing indhustri wangi-wangian (parfum lan setanggi) amarga ambune wangi.[1] Gaharu kawit era modern (2000 taun kapungkur) wis dadi komoditi dagang saka Kepulauan Nusantara tekan India, Pèrsi, Jazirah Arab, sarta Afrika Timur.Gaharu diasilake déning tanduran minangka respon saka anané mikroba kang mlebu ing jero jaringan kang tatu.[2] Adhedhasar sinau saka Ng et al. (1997)[1], ana jinis-jinis ing ngisor iki kang ngasilaké resin gaharu yèn kainfeksi déning kapang gaharu:[1]

just for widéning coloum just for widéning coloum

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c (Inggris)Ng, L.T., Chang Y.S. and Kadir, A.A. (1997) "A review on agar (gaharu) producing Aquilaria species" Journal of Tropical Forest Products 2(2): pp. 272-285.
  2. ^ Trubus; Syariefa E., Yajri F, Karjono, Susanti T, "[www.trubus-online.co.id Luka Pembawa Aroma]", PT Trubus Swadaya, Januari 2009, pp. 18-19.