Parfum

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Botol parfum dening Yves Saint Laurent

Parfum ( UK /ˈpɜːrfjm/, US /pərˈfjm/ ; Prancis: parfum ) minangka campuran minyak esensial wangi utawa senyawa aroma, fixatif lan pelarut, biasane wujud cair, kanggo menehi aroma awak sing sarujuk karo awak manungsa, panganan, obyek, lan papan urip. [1] Teks kuno lan penggalian arkeologi nuduhake panggunaan minyak wangi ing sawetara peradaban manungsa sing paling wiwitan. Parfum modern diwiwiti ing pungkasan abad kaping 19 kanthi sintesis komersial senyawa aroma kayata vanillin utawa coumarin, sing ngidini komposisi parfum kanthi aroma sadurunge ora bisa dipikolehi mung saka aromatik alami.

Botol asli Fougère Royale dening Houbigant . Digawe dening Paul Parquet ing taun 1884, iki minangka minyak wangi modern sing paling penting lan inspirasi kanggo wangi kelas Fougère sing eponim.
Wit jeruk mekar

Rujukan[besut | besut sumber]

Parfum lawas sing isih ditampilake ing Fragonard
  1. "Perfume – Definition and More from Dictionary". Merriam-Webster.