Ambu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Ambu utawa ganda iku saka anané dat kimia, lumrahé wujud wujud gas kanthi konsèntrasi èncèr (cendhèk), kang ketampa liwat indra pangambu. Ambu bisa wujud ambu kang sedhep utawa ambu kang kurang énak. Aroma kang énak asring dianggo sajeroning panganan, pewangi ruangan, parfum, bumbu masakan lsp.

Rupa-rupa ambu[besut | besut sumber]

  • Apek: Kringet, pakeyan kotor
  • Arum utawa wangi: Kembang, parfum
  • Amis: Iwak mentah, getih
  • Bacin utawa basin: Iwak bosok, paceran
  • Langu: Mbako
  • Pesing: Ompol
  • Prengus: Daging wedhus mentah
  • Sengak: Kandhang kéwan
  • Tengik: Pacitan kang wis kadaluwarsa, kaya ta: wajik, klethikan, lsp.

Pranala njaba[besut | besut sumber]