Kapang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Papat koloni kapang tuwuh ing roti. katon hifa kanthi warna putih lan pérangan mawa askus warna biru klawu. Dhiameter koloni gedhé dhéwé watara 1cm.

Kapang (basa Inggris mold) arupa anggota regnum Fungi ("Karajan" Jamur) sing racaké tuwuh ing salumahing panganan sing wis basi utawa wis kesuwèn ora diolah. Sapérangan gedhé kapang arupa anggota saka kelas Ascomycetes.