Tayum

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Papat koloni tayum tuwuh ing roti. Katon hifa kanthi warna putih lan pérangan mawa askus warna biru klawu. Dhiameter koloni gedhé dhéwé watara 1cm.

Tayum (basa Inggris mold) iku wujud anggota regnum Fungi ("Karajan" Jamur) sing racaké tuwuh ing salumahing panganan sing wis mambu utawa kesuwèn ora diolah. Sapérangan gedhé tayum wujud anggota saka kelas Ascomycetes.