Antoine Laurent de Jussieu

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Antoine Laurent de Jussieu
Lair (1748-04-12)April 12, 1748
Lyon, Prancis
Pati Sèptember 17, 1836(1836-09-17) (aged 88)
Padunungan Cithakan:Bendera france
Kabangsan Cithakan:Bendera france
Babagan Botani
Institusi Jardin des Plantes
Misuwur amarga Klasifikasi tetanduran ngembang
Cekakan pengarang (botani) Juss.

Antoine Laurent de Jussieu (12 April, 1748 - 17 September, 1836) iku ahli botani saka Prancis, misuwur minangka sing sapisanan ngusulaké klasifikasi tetanduran ngembang; sing akèh-akèhé isih dianggo nganti saiki.

Jussieu lair ing Lyon, keponakan saka ahli botani Bernard de Jussieu. Dhèwèké lunga menyang Paris kanggo sinau kedhokteran, lulus taun 1770. Dhèwèké iku dosèn (profesor) botani ing Jardin des Plantes wiwit taun 1770 nganti 1826. Anak lanangé Adrien-Henri uga dadi ahli botani.

Karya[sunting | besut sumber]

Cithakan:Botanist

Referensi[sunting | besut sumber]


Artikel puniki njangkep teks saking Catholic Encyclopedia ingkang arupi ranah publik.