Antoine Laurent de Jussieu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Antoine Laurent de Jussieu
Lair (1748-04-12)April 12, 1748
Lyon, Prancis
Pati Sèptèmber 17, 1836(1836-09-17) (umur 88)
Padunungan  Prancis
Kabangsan  Prancis
Babagan Botani
Institusi Jardin des Plantes
Misuwur amarga Klasifikasi tetanduran ngembang
Cekakan pengarang (botani) Juss.

Antoine Laurent de Jussieu (12 April, 1748 - 17 September, 1836) iku ahli botani saka Prancis, misuwur minangka sing sapisanan ngusulaké klasifikasi tetanduran ngembang; sing akèh-akèhé isih dianggo nganti saiki.

Jussieu lair ing Lyon, keponakan saka ahli botani Bernard de Jussieu. Dhèwèké lunga menyang Paris kanggo sinau kedhokteran, lulus taun 1770. Dhèwèké iku dosèn (profesor) botani ing Jardin des Plantes wiwit taun 1770 nganti 1826. Anak lanangé Adrien-Henri uga dadi ahli botani.

Karya[besut | besut sumber]

Cithakan:Botanist

Referensi[besut | besut sumber]


Artikel puniki njangkep teks saking Catholic Encyclopedia ingkang arupi ranah publik.