Antoine Laurent de Jussieu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Antoine Laurent de Jussieu
Lair(1748-Cithakan:NOMORBULAN-12)12 April 1748
Lyon, Prancis
PatiSèptèmber 17, 1836(1836-09-17) (umur 88)
Padunungan Prancis
Kabangsan Prancis
BabaganBotani
InstitusiJardin des Plantes
Misuwur amargaKlasifikasi tetuwuhan ngembang
Cekakan pengarang (botani)Juss.

Antoine Laurent de Jussieu (12 April, 1748 - 17 September, 1836) iku ahli botani saka Prancis, misuwur minangka sing sapisanan ngusulaké klasifikasi tetuwuhan ngembang; sing akèh-akèhé isih dianggo nganti saiki.

Jussieu lair ing Lyon, keponakan saka ahli botani Bernard de Jussieu. Dhèwèké lunga menyang Paris kanggo sinau kadhokteran, lulus taun 1770. Dhèwèké iku dosèn (profesor) botani ing Jardin des Plantes wiwit taun 1770 nganti 1826. Anak lanangé Adrien-Henri uga dadi ahli botani.

Karya[besut | besut sumber]

  • Jussieu, Antoine Laurent de (1789). Genera Plantarum, secundum ordines naturales disposita juxta methodum in Horto Regio Parisiensi exaratam. Paris. OCLC 315729. Retrieved 2007-02-19.
  • Jussieu, Antoine Laurent de. Antonii Laurentii de Jussieu Genera plantarum:secundum ordines naturales disposita, juxta methodum in Horto regio parisiensi exaratam, anno M.DCC.LXXIV. Retrieved 2009-08-19.
  • Jussieu, Antoine Laurent de. Opuscules de botanique. Retrieved 2009-08-19.

Cithakan:Botanist

Rujukan[besut | besut sumber]


Artikel puniki njangkep teks saking Catholic Encyclopedia ingkang arupi ranah publik.