Moraceae

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Moraceae
Castilla elastica - Köhler–s Medizinal-Pflanzen-174.jpg
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Unranked: Angiospermae
Unranked: Eudicots
Unranked: Rosids
Ordho: Rosales
Famili: Moraceae
Genera

Pirsani teks

Suku ara-araan utawa Moraceae iku salah siji suku anggota tetanduran ngembang. Miturut Sistem klasifikasi APG II suku iki dilebokaké sajeroning bangsa Rosales, klad eurosids I.

Sajeroning suku iki kalebu ringin, ara, tin, wit bodhi, lan murbei. Ciri khas suku iki bisa dideleng saka godhongé sing rélatif kandel, rada ndaging (sukulen), sarta saka wohé sing dudu arupa woh sajati amarga kawangun saka dhasar kembang sing saya gedhé banjur nutup saéngga mbentuk buletan kaya woh. Kembangé ndhelik sajeroning "woh" lan diserbuki déning srangga tinentu (racaké saka anggota Hymenoptera).

Genera