Moraceae

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Moraceae
Castilla elastica - Köhler–s Medizinal-Pflanzen-174.jpg
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Unranked: Angiospermae
Unranked: Eudicots
Unranked: Rosids
Ordho: Rosales
Famili: Moraceae
Genera

Pirsani teks

Suku ara-araan utawa Moraceae iku salah siji suku anggota tetuwuhan ngembang. Miturut Sistem klasifikasi APG II suku iki dilebokaké sajeroning bangsa Rosales, klad eurosids I.

Sajeroning suku iki kalebu ringin, ara, tin, wit bodhi, lan murbei. Ciri khas suku iki bisa dideleng saka godhongé sing rélatif kandel, rada ndaging (sukulen), sarta saka wohé sing dudu wujud woh sajati amarga kawangun saka dhasar kembang sing saya gedhé banjur nutup saéngga mbentuk buletan kaya woh. Kembangé ndhelik sajeroning "woh" lan diserbuki déning gegremet tinentu (racaké saka anggota Hymenoptera).

Genera