Moraceae

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Moraceae
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Plantae
(unranked): Angiospermae
(unranked): Eudicots
(unranked): Rosids
Ordo: Rosales
Kulawarga: Moraceae
Genera

Pirsani teks

Suku ara-araan utawa Moraceae iku salah siji suku anggota tetanduran ngembang. Miturut Sistem klasifikasi APG II suku iki dilebokaké jroning bangsa Rosales, klad eurosids I.

Sajroning suku iki klebu ringin, ara, tin, wit bodhi, lan murbei. Ciri khas suku iki bisa dideleng saka godhongé sing rélatif kandel, rada ndaging (sukulen), sarta saka wohé sing dudu arupa woh sejati amarga kawangun saka dhasar kembang sing saya gedhé banjur nutup saéngga mbentuk buletan kaya woh. Kembangé ndhelik jroning "woh" lan diserbuki déning srangga tinentu (biasané saka anggota Hymenoptera).

Genera
Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Moraceae&oldid=822106"