Cucurbitaceae

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Cucurbitaceae
Hodgsonia heteroclita male.jpg
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Unranked: Eudicots
Unranked: Rosids
Ordho: Cucurbitales
Famili: Cucurbitaceae
Genera

lihat teks.

Suku labu-labuan utawa Cucurbitaceae ya iku suku anggota tetanduran ngembang. Miturut sistem klasifikasi APG II suku iki kalebu dalam bangsa Cucurbitales, klad eurosids I. Suku iki nduwèni ciri mirunggan ya iku bakal woh'e ana sak ngisore kembange

Klasifikasi[besut | besut sumber]

Suku-suku ing kulawarga ucurbitaceae[besut | besut sumber]

Waluh lan labu ing sawijining pameran
Pira-pira jinis kang disimpen dening Genebank Korea Selatan, ing Suwon
Pira-pira jinis dipamerake ing Real Jardín Botánico de Madrid, kanthi judhul "Variedades de calabaza"

Klasifikasi Cucurbitaceae kang paling anyar nuduhake menawa kulawarga iki kaperang dadi cacah 15 Suku:[1][2]

Rujukan[besut | besut sumber]


  1. ^ Schaefer H, Renner SS. (2011). "Phylogenetic relationships in the order Cucurbitales and a new classification of the gourd family (Cucurbitaceae)" (PDF). Taxon 60 (1): 122–138. JSTOR 41059827. Diarsip saka sing asli ing 27 February 2017. 
  2. ^ Schaefer H, Kocyan A, Renner SS. (2007). "Phylogenetics of Cucumis (Cucurbitaceae): Cucumber (C. sativus) belongs in an Asian/Australian clade far from melon (C. melo)". BMC Evolutionary Biology 7: 58–69. PMC 3225884. PMID 17425784. doi:10.1186/1471-2148-7-58.