Nymphaeales

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Nymphaeales
2007 nymphaea lotus.jpg
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Klas: Magnoliopsida
Ordho: Nymphaeales
Suku

lihat teks.

Nymphaeales iku salah siji bangsa anggota tetanduran ngembang. Sawetara sistem klasifikasi, kaya sistem Cronquist, sistem Dahlgren, lan sistem Thorne mapanaké minangka takson. Sistem klasifikasi APG II (2003) ora migunakaké bangsa iki, nanging saiki sawetara penganuté migunakaké lan nyakup suku Nymphaeaceae lan Cabombaceae, ing sangisoré klad angiosperms, kaya Austrobaileyales. Panelitèn pungkasan nglebokaké Hydatellaceae, mauné saka bangsa Poales, klad monocots, jroning bangsa iki.[1]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ Saarela; et al. (2007). "Hydatellaceae identified as a new branch near the base of the angiosperm phylogenetic tree". Nature 446 (7133): 312–5. PMID 17361182. doi:10.1038/nature05612.