Myrtaceae

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Myrtaceae
Myrtus communis.jpg
Daun dan bunga Myrtus communis
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Klas: Magnoliopsida
Ordho: Myrtales
Famili: Myrtaceae
Juss.
Genus

Sekitar 130

Suku jambu-jambuan utawa Myrtaceae minangka klompok gedhé tetanduran sing anggota-anggotané akèh dikenal lan dimanfaataké manungsa. Klompok iki klebu sawetara tetanduran woh-wohan, tetanduran pethètan, tetanduran obat, sarta tetanduran indhustri.

Suku jambu-jambuan dicirèkaké kanthi kembangé sing nduwèni akèh kelopak kanthi cacah dhasar lima, nanging ana uga sing ora nduwèni, lan akèh benang sari. Bakal wohé uga nduwèni akèh bakal wiji. Anggotané sing awagun wit-witan gampang ditepungi saka kulit jaba wit-é sing kaya kulit garing tipis lan padha nglèthèk.

Anggota-anggota wigati[besut | besut sumber]

Suku jambu-jambuan dikenal apik déning manungsa, sawetara anggotané malah nduwèni aji ékonomi wigati lan mrebawani sajarah manungsa.

Tetanduran woh-wohan

Tetanduran pethètan

Tetanduran obat lan indhustri