Myrtaceae

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Myrtaceae
Myrtus communis.jpg
Daun dan bunga Myrtus communis
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Klas: Magnoliopsida
Ordho: Myrtales
Famili: Myrtaceae
Juss.
Genus

Sekitar 130

Suku jambu-jambuan utawa Myrtaceae minangka golongan gedhé tetanduran kang anggota-anggotané akèh dikenal lan dimanfaataké manungsa. Golongan iki kalebu sawetara tetanduran woh-wohan, tetanduran pethètan, tetanduran obat, sarta tetanduran indhustri.

Suku jambu-jambuan dicirèkaké kanthi kembangé kang duwé akèh kelopak kanthi cacah dhasar lima, nanging ana uga kang ora duwé, lan akèh benang sari. Bakal wohé uga duwé akèh bakal wiji. Anggotané kang awagun wit-witan gampang ditepungi saka kulit jaba wit-é kang kaya kulit garing tipis lan padha nglèthèk.

Anggota-anggota wigati[besut | besut sumber]

Suku jambu-jambuan dikenal apik déning manungsa, sawetara anggotané malah duwé aji ékonomi wigati lan mrebawani sajarah manungsa.

Tetanduran woh-wohan

Tetanduran pethètan

Tetanduran obat lan indhustri