Wit

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Artikel iki perkara wit minangka tanduran. Kanggo zona wektu ing Indonésia, mangga mirsani WIT
Wit jangkang ing pinggir dalan gedhé.

Wit iku tetanduran kanthi watang lan pang sing ngandhut kayu. Wit duwé watang utama sing tuwuh jejeg, nopang tajuk wit. Wit dibédakaké saka semak saka panampilané. Semak uga duwé watang kayu, nanging ora tuwuh jejeg. Kanthi mangkono wit gedhang dudu wit sajati amarga ora duwé watang sajati sing ngandut kayu. Jinis-jinis mawar luwih pas ingaran minangka semak tinimbang wit amarga watangé sanadyan ngandhut kayu nanging ora ngadeg jejeg lan uripé ngrembyah nutup lemah.

Watang arupa pérangan utama wit lan dadi pangubung utama antarané pérangan oyot, minangka pangumpul banyu lan mineral, lan pérangan tajuk wit (canopy), minangka punjer pangolahan lebonan ènergi (prodhuksi gula lan réprodhuksi). Pang iku uga watang, nanging ukurané luwih cilik lan gunané ngambakaké ruwang kanggo tuwuhing godhong saéngga bisa luwih akèh cahya srengéngé lan uga neken tetanduran sing nyaingi ing sekitaré. Watang wit ana kulité saéngga karksa saka karusakan.

Ing basa sadina-dina, pangertèn wit rada luwih wiyar, sing ing botani ingaran "wit semu". Conto paling umum saka masalah ini ya iku "wit" gedhang.

Pirsanana uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.