Perdu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gambar semak utawa perdu

Perdu utawa Semak ya iku salah sawijining tandhuran kayu kang dibedhakake karo wit biasane amerga pange akèh lan dhuwure luwih endhep, biasane kurang saka 5-6 meter.[1] Akeh tandhuran kang arupa wit utawa perdu gumantung saka kahanan tukule.[1] Umume perdu duwé oyot tunggang lan urip nggerombol luwih sawit, pang, lan godhonge tukul nggerombol.[1]

Perdu mawa Wujud Struktural Botani[besut | besut sumber]

Ana ing ilmu botani lan ekologi, perdu luwih khusus digunakake kanggo nggambarake struktur fisik tartemtu utawa wujud tandhuran kayu kang dhuwure kurang saka 8 meter.[2]

Tuladhane, sistem deskriptif kang kajupuk ing Australia adhedasar ing karakteristik struktural miturut tukule lan wujude, ditambah dhuwur lan cacahe godhong kang nutup lapisan paling dhuwur utawa spesies dominan.[2]

Kanggo semak 2-8 meter dhuwure wujud strukturak bisa dikelompokake kaya ing ngisor iki: Godhong rungkut nutup (70-100%):

  • Godhong rungkut nutup (70-100%)- Katutu-gosok[2]
  • tengahe sedeng godhong panutup (30-70%)-buka-gosok[2]
  • godhong jarang nutup (10-30%)-perdu dhuwur[2]
  • Arang nutup (<10%)-semak dhuwur kabuka[2]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c (id)Sabrina flora (dipunundhuh tanggal 16 februari 2013)
  2. ^ a b c d e f (id)Klasifikasi tumbuhan (dipunundhuh tanggal 16 februari 2013)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Perdu&oldid=1074762"