Herba

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Macem-macem jinis tanduran katon ing kebon iki. Gambar minangka mint, bebarengan karo sawetara ramuan liyane.

Umume digunakake, tanduran yaiku tanduran sing asipat gurih utawa arum sing digunakake kanggo nggawe rasa lan hiasan panganan, kanggo obat-obatan, utawa kanggo pewangi; ora kalebu sayuran lan tanduran liyane sing dikonsumsi kanggo makronrien . Panganggone kuliner biasane mbedakake ramuan saka rempah-rempah . Herb umume nuduhake bagean godhong ijo utawa kembang ing tanduran (seger utawa garing), dene rempah - rempah biasane dikeringake lan diasilake saka bagean tanduran liyane, kalebu wiji, kulit kayu, oyot lan woh-wohan .

Herb duwe macem-macem panggunaan kalebu kuliner, obat-obatan, lan ing sawetara kasus, spiritual. Panggunaan umum "ramuan" beda karo ramuan kuliner lan jamu obat ; ing pangobatan utawa spiritual, bagean saka tanduran bisa uga dianggep minangka "jamu", kalebu godhong, oyot, kembang, wiji, kulit oyot, kulit kayu (lan cambium ), resin lan pericarp .

Tembung "ramuan" diucapake /hɜːrb/ ing basa Inggris Komanwel, [1] nanging /ɜːrb/ digunakake ing antarane para pamicara Inggris Amerika Utara lan sing saka wilayah liyane sing kedadeyan ngeculake . Ing botani, tembung "ramuan" digunakake minangka sinonim kanggo " tanduran jamu".

  1. "Herb". Cambridge Advanced Learners' Dictionary & Thesaurus. Cambridge University Press.