Taman

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Taman tulip ing Walanda

Taman punika satunggaling papan ingkang wonten ing njawi ruangan. Taman ugi ateges sebidang lahan nganggé pager ingkang kaginakaken kanggé seneng-seneng. Pangertosan taman sanèsipun inggih punika sebidang lahan kabikak kanthi wiyar tartamtu ingkang dipuntanduri wit-witan, perdu, semak, lan suket ingkang saged dipunkomninasiaken kanthi kréasi kaliyan bahan sanèsipun. Padatanipun taman kaginakaken kanggé ulah raga, santé-santé, dolanan, lan sapanunggalipun [1].

Macem-macem tipe taman[besut | besut sumber]

  1. Tipe kaping satungga punika taman ingkang ginanipun dipungabung kaliyan fasilitas ulah raga. Saged awujud lapangan kanthi street furniture, jogging track utawi lahan kanggé ulah raga mlayu, biking utawi aréna kanggé sepeda lan ulah raga sanèsipun. Taman punika ugi dipunwastani Taman Aktif kadosta :
  1. Tipe kaping kalih punika taman ingkang ginanipun minangka taman rekreasi kanthi fasilitas tartamtu lan tiyang ingkang dugi perlu mbayar kanggé rekréasi wonten taman kasebut [1].

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b [1], tamankota.pdf (dipun-akses tanggal 18 November 2012).
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Taman&oldid=1038494"