Taman

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Taman tulip ing Walanda

Taman iku satunggaling ing njaba ruangan. Taman uga artine bidang lahan nganggo pager lan dikanggo seneng-seneng. Pangertian taman iku sebidang lahan kabukak kang ditanduri wit-witan, perdu, semak, lan suket kang di kombinasiake.

Fungsi[besut | besut sumber]

Fungsi taman dikanggo ulah raga, santai, dolanan, lan liyane [1].

Macem-macem tipe taman[besut | besut sumber]

  1. Tipe dipungabung kaliyan fasilitas ulah raga. Taman awujud lapangan kanthi street furniture, jogging track utawi lahan kanggé ulah raga mlayu, biking utawa aréna kanggo sepeda lan ulah raga liyane. Taman iku uga disebut Taman Aktif kaya ta:
  1. Tipe kaping kalih iku taman kang gumané minangka taman rekreasi kanthi fasilitas tartamtu lan tiyang kang nandhangi perlu mbayar kanggé rekréasi ing taman mau [1].

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b [1], tamankota.pdf (dipun-akses tanggal 18 November 2012).