Godhong Mint

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Mentha
Mentha longifolia 2005.08.02 09.53.56.jpg
Klasifikasi ngèlmiah

Godhong mint saged kanggé diét

Miturut ahli diét lan ahli gizi Cynthia Sass, godhong mint nggadhahi éfék neken napsu dhahar ingkang sami kaliyan obat diét ingkang dipunsadé ing pasaran.

Kita saged nambahaken godhong mint ing sakcangkir téh, peresan jeruk legi tanpa gendhis, ugi odol.

Kanggé pilihan ingkang langkung gampil, kita saged dhahar permen karet ingkang aromanipun mint paling mboten sedinten sepisan. Nanging, punika mboten kanggé unjukan coklat legi utawi eskrim aroma mint.

Miturut ahli diét lan ahli gizi Cynthia Sass, godhong mint nggadhahi efek neken napsu dhaharipun ingkang sami kaliyan obat diet ingkang dipun sade wonten pasaran.

Godhong mint biasa dipunginakaken kangge bumbu masakan, ugi nggadhahi mupangat kagem ngrawat sarira. Kathah produk kangge sarira sedinten-dinten ingkang umumipun ngandung godhong mint inggih punika sampo lan odol.


Godhong Mint inggih punika jinis ingkang dipunpérang Mentha (Mint) inggih punika salah sawijining genus ingkang dipunbagi dados 25 spésies . Tanduran punika biasa dipuntanem wonten ing Eropa, Asia, Afrika, Australia lan Amérika Lor . Cocog dipunagem minangka godhong mint, utamanipun minangka dhaharan, unjukan, odhol, permén karét, lan permén .

Mupangat Godhong Mint

Godhong mint biasa dipunginakaken kanggé bumbu masakan, ugi nggadhahi mupangat kagem ngrawat sarira. Kathah produk kangge sarira sedinten-dinten ingkang umumipun ngandung godhong mint inggih punika sampo lan odol.

Ing perkembanganipun, godhong mint nggadhahi khasiat kangge kulit. Antawisipun inggih punika :

1. Anti inflamasi

Cokotan jingklong ninggalaken noda abrid lan gatel. Kanggé ngatasi, saged nggosok kulit kaliyan godhong mint kangge nyegah iritasi lan nglembutaken kulit sarta ngilangaken raos gatel ingkang ngganggu.

2. Ngilangaken tuma ing rèma

Rèma ingkang wonten tumanipun damel isin tiyang estri ugi saged ngrusak kulit mustaka lan ndamel mambu. Kangge ngicalaken tuma ingkang wonten ing rèma kedah ngagem minyak mint, kanthi cara mijet mustaka kaliyan minyak mint. Saged dipuntindakaken 3-4x ing saminggu.

3. Nyerahkaken bekas jerawat

Kanggé ngicalaken bekas jerawat inggih punika ngginakaken jus godhong mint, ugi dicampur kaliyan oat, salajengipun dipunolesaken ing rai kangge masker. Menawi dipuntindakaken kanthi cara telaten saged nyamaraken bekas jerawat lan nyingkiraken sel mati ingkang nyumbat pori-pori.

4. Ngilangaken komedo

Kangge ngicalaken komedo inggih punika ngagem godhong mint. Kanthi cara ndelah godhong mint ingkang sampun alus ing rai ingkang wonten komedo lajeng dipunmendelaken 15 menit salajengipun dipunbilas ngantos resik.

Spésies[besut | besut sumber]