Oyod

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Oyot sawijining wit

Ing tanduran vaskuler, oyod utawa oyot iku organ tanduran kang racaké kependhem ing ngisor lapisan lemah. Iki dudu pakem, amarga ana oyod kang aerial (tuwuh ing ndhuwur lapisan lemah) utawa aerating (tuwuh sadhuwuré lemah utawa mligi ing ndhuwur banyu). Apa manèh, batang kang racaké wiwit ing ngisor lemah iku uga ora mesthi (deleng rhizome).

Pérangan oyod kang metu pisanan saka batang mau radikel. Fungsi utama oyod ya iku:

  1. nyedhot banyu lan nutrien inorganik
  2. nebakké awak tanduran ing lemah