Hiasan panganan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Peach mousse direngga karo ngalahake krim, Mint godhong, tambahan peaches lan ski -shaped kitha

A garnish iku bagean utawa zat digunakake minangka hiasan utawa embellishment gawan a pangan disiapake sajian utawa ngombe . [1] Akeh kasus, bisa menehi rasa tambahan utawa kontras. Sawetara hiasan dipilih utamane kanggo nambah pengaruh visual saka panganan, dene sing liyane dipilih mligi kanggo rasa sing bisa diwenehake. [2] Iki beda karo bumbu, saus sing disiapake ditambahake ing panganan liyane, utamane kanggo rasa. Sawijining panganan sing disajeni nganggo hiasan bisa diarani minangka hiasan, istilah Prancis kanggo "hiasan."

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Garnish". Encyclopedia Britannica. May 27, 2017. Dibukak ing May 28, 2017.
  2. "Garnish". Food Encyclopedia. Food Network. Dibukak ing 1 September 2012.