Hara

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Siklus unsur hara ing lautan

Hara utawa nutrien iku unsur utawa senyawa kimia kang dipigunakaké kanggo metabolisme utawa fisiologi organisme. Hara racaké dikategorikaké dadi nutrien kang nyedhiakaké ènergi lan kang kanggo komponèn kanggo awak utawa struktur sèl. Sawijining nutrien diarani esensial kanggo organisme yèn zat mau ora bisa disintesis déning organisme lan kudu dicukupi saka sumber panganan.

Pranala njaba[besut | besut sumber]