Kayu putih

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kayu putih
Kayu putih dari Koehler
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Plantae
Divisio: Magnoliophyta
Kelas: Magnoliopsida
Ordo: Myrtales
Kulawarga: Myrtaceae
Marga: Melaleuca
Jinis: M. leucadendra
Jeneng binomial
Melaleuca leucadendra
(L.) L.

Kayu putih (Melaleuca leucadendra) wis dikenal ning masyarakat désa atawa kutha kanggo ngurangi bengkak lan nyeri [1]. Lenga kayu putih, kasil saka kayu putih iku uga wis dadi salah sawijining produk kahutanan kang kondhang[2] Kabeh saka bagiané kayu putih bisa dimanfaatké, saka kulitkayuné,godhong, epang lan uwohé bisa dimanfaatké dadi obat[1]. kayu putih bisa digunakaké kanthi cara diremes lan ditempelaké marang awak kang lara, atawa diombè banyu godhoganné[1]. Lenga Kayu Putih iku lenga atsiri kang disuling godhongé lan epang saka tanduran kayu putih (Melaleuca leucadendron)[3]. Tanduran iki ana ing laladan Indonésia Wetan lan Australia Lor, lan ning laladan liya kang anduwèni mangsa rendeng kang jelas[3]. Minyak kayu putih gampang nguwab [3]

Khasiaté Kayu Putih[besut | besut sumber]

Morfologis Tanduran Kayu Putih[besut | besut sumber]

Ciri-ciriné tanduran kayu putih ya iku:

  • Dhuwuré watara 10 nganti 20 meter[1]
  • Kulit kayu lapis-lapis, warnané putih, atawa klawu lan nglotok ora karuan[1]
  • kayuné ora patiya gedhe, epangé nggantung mengisor[1]
  • Godhong tunggal bentuké jorong lan langset dawane kira-kira 4,5-15 cm, ambané 0.75-4. pucuk lan bongkoté lancip, pinggiré rata, lan balung godhongé sejajar[1]
  • pinggir godhong anduwèni rambut[1]
  • warané godhong ijo kasoklatan[1]
  • manawa godhong kayu putih diremes ambuné wangi tinuli seger[1]

Kandhungané Kayu Putih[besut | besut sumber]

Kayu putih anduwèni kandungan [5]:

  1. sineol
  2. melaleucin
  3. minyak atsiri (kang kalebu erpineol, cineol lan lignin

Chatetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t (id)EFEK ANALGETIKA EKSTRAK ETANOL DAUN KAYU PUTIH (Melaleuca Ieucadendron L) PADA MENCIT JANTAN dipununduh tanggan 18 April 2011
  2. ^ STANDARISASI & LINGKUNGAN HUTAN dipununduh tanggal 20 April 2011
  3. ^ a b c d e (id)Pengujian Mutu Cajuput Oil dipununduh tanggal 18 April 2011
  4. ^ a b KOMPAS dipununduh tanggal 20 April 2011
  5. ^ a b c d e www.iptek.net.id dipununduh tanggal 20 April 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kayu_putih&oldid=1051159"