Jambu mawar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jambu Mawar
Starr 050818-4168 Syzygium jambos.jpg
Jambu mawar
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Klas: Magnoliopsida
Ordho: Myrtales
Famili: Myrtaceae
Génus: Syzygium
Spésies: S. jambos
Jeneng binomial
Syzygium jambos
L. Alston
Sinonim
Eugenia jambos L., 1753

Jambu mawar alias Klampok arum (jambu kraton) ya iku anggota suku jambu-jambuan utawa Myrtaceae kang asale saka Asia Tenggara, khususe ing wewengkon Malesia. dijenengi jambu mawar amarga woh jambu iki duwé aroma wangi arupa kembang mawar.

jeneng-jeneng laladane ing antarane jambee iye mawar (Ac.), kalampok aeng mawar (Md.), nyambu ermawa (Bl.), kembes mawar, kembes walanda, kumpasa im baranda (Sulut), jambu jene mawara (Mak.), jambu mawaro, kupo mawar, kuputol mawar, gora mawar (aneka basa ing Maluku).[1]

jambu mawar uga disebut chomphu namdokmai (Thai), cham’-puu (Kamboja), tampoy (Filipina), rose apple utawa Malabar plum (Ingg.). jeneng elmiahe ya iku Syzygium jambos.[2]

Habitat[besut | besut sumber]

Jambu mawar bisa urip ing macem macem tipe kahanan lemah. Wit jambu mawar bisa urip subur lan ngasilake woh mulai saka wit kang urip ing laladan pinggiran pasisir nganti laladan kang dhuwure nganti 1.200 meter dpl. Wit jambu mawar apik urip ing laladan kang duwé iklim teles, ananging bisa uga urip ing laladan kang iklime garing.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ Heyne, K. 1987. Tumbuhan Berguna Indonesia, jil. 3. Yay. Sarana Wana Jaya, Jakarta. Hal. 1518.
  2. ^ Verheij, E.W.M. dan R.E. Coronel (eds.). 1997. Sumber Daya Nabati Asia Tenggara 2: Buah-buahan yang dapat dimakan. PROSEA – Gramedia. Jakarta. ISBN 979-511-672-2. Hal. 382-385.

Pranala njaba[besut | besut sumber]