Pilipina

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Filipina)

Pilipina iku nagara ing Asia Kidul-Wétan. Kutha krajan nagara iki ya iku Manila. Nagara iki nduwé padunung … jiwa lan jembaré ana … km2.

Ing sisih lor nagara iki awatesan karo Taiwan, Républik China lan ing sisih kidul karo Malaysia lan Indonésia.

Mayoritas padunung Pilipina iku Kristen lan utamané Katulik. Nanging uga akèh wong Muslim ing Mindanao.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pilipina&oldid=1057253"