Pilipina

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Filipina)
Jump to navigation Jump to search

Pilipina iku nagara ing Asia Kidul-Wétan. Kutha krajan nagara iki ya iku Manila. Nagara iki nduwé padunung 100,981,437 jiwa lan jembaré ana 343,448 km2.[1] Ing sisih lor nagara iki wewatesan karo Taiwan, Républik China lan ing sisih kidul karo Malaysia lan Indonésia. Mayoritas padunung Pilipina iku ngglut agama Kristen lan mligi Katulik, nanging uga sapérangan wong Muslim kang kapernah ing Mindanao.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Which Are the Island Countries of Asia?" (ing basa Inggris). Dijupuk 20 Juni 2018.