Kelopak kembang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Tetramerous flower of Ludwigia octovalvis showing petals and sepals.

Sepal (saka Basa Latin separatus "separate" + petalum "petal") utawa kelopak kembang, iku bagéan saka kembang jinis angiosperms (tetanduran ngembang). Sepal akèh-akèhé awarna ijo lan dununé ana ing sangisoré petal. Minangka bagéa sing nyawiji sepal nyawiji arupa calyx utawa kelopak, lan sakumpulan petal diarani corolla utawa godhong mahkota. Sawisé digabung, loro wangun iki dijenengaké perianth (mahkota?) saka sawijining kembang.

Referensi[besut | besut sumber]

Deleng uga[besut | besut sumber]

Morfologi tetanduran

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kelopak_kembang&oldid=821746"