Kelopak kembang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Tetramerous flower of Ludwigia octovalvis showing petals and sepals.

Sepal (saka Basa Latin separatus "separate" + petalum "petal") utawa kelopak kembang, iku péranganing kembang jinis angiosperms (tetuwuhan ngembang). Sepal akèh-akèhé awarna ijo lan dununé ana ing sangisoré petal. Minangka bagéa sing nyawiji sepal nyawiji wujud calyx utawa kelopak, lan sakumpulan petal diarani corolla utawa godhong makutha. Sawisé digabung, loro wangun iki dijenengaké perianth (makutha?) saka siji kembang.

Réferènsi[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Morfologi tetuwuhan