Angkup

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Kelopak kembang)
Jump to navigation Jump to search
Tetramerous flower of Ludwigia octovalvis showing petals and sepals.

Angkup utawa slaga (Basa Latin: sépal, camboran saka separatus "separate" + petalum "petal") iku péranganing kembang ing jinis tetuwuhan ngembang. Angkup akèh-akèhé awarna ijo lan dunungé ana ing sangisoré petal. Minangka bagéan sing nyawiji, angkup nyawiji wujud tapih, lan saklumpukan pétal diarani corolla utawa godhong makutha. Sawisé kagabung, loro wangun iki diarani perianth (makutha?) saka siji kembang.

Réferènsi[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Morfologi tetuwuhan