Sapindales

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Sapindales
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Klas: Magnoliopsida
Ordho: Sapindales
Suku

pirsani tèks.

Sapindales iku bangsa tetanduran ngembang sing kalebu sajeroning klad eurosids II, rosids, core eudicots, eudicots (Sistem klasifikasi APG II). Bangsa iki uga diakoni minangka takson sajeroning sistem klasifikasi Cronquist lan kacakup sajeroning anak kelas Rosidae, kelas Magnoliopsida.

Suku/familia[besut | besut sumber]

Sistem klasifikasi APG II (2003) nyantumaké suku-suku ing ngisor iki minangka anggota Sapindales:

(tetenger "+..." ateges éntuk dipisahaké saka suku mligi)

Sajeroning sistem Cronquist (1981) susunané rada béda, sanadyan sabenaré sing dumadi ya iku pamènèhan jeneng sing béda utawa silih genti génus anggota: