Sapindales

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Sapindales
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Plantae
Divisio: Magnoliophyta
Kelas: Magnoliopsida
Ordo: Sapindales
Suku

pirsani tèks.

Sapindales iku bangsa tetanduran ngembang sing klebu jroning klad eurosids II, rosids, core eudicots, eudicots (Sistem klasifikasi APG II). Bangsa iki uga diakoni minangka takson jroning sistem klasifikasi Cronquist lan kacakup jroning anak kelas Rosidae, kelas Magnoliopsida.

Suku/familia[sunting | besut sumber]

Sistem klasifikasi APG II (2003) nyantumaké suku-suku ing ngisor iki minangka anggota Sapindales:

(tetenger "+ ..." ateges éntuk dipisahaké saka suku utamané)

Jroning sistem Cronquist (1981) susunané rada béda, senadyan sabenaré sing dumadi ya iku pamènèhan jeneng sing béda utawa silih genti genus anggota:


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sapindales&oldid=1031367"