Meliaceae

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Meliaceae
Melia azedarach
Klasifikasi èlmiah
krajan: Plantae
(unranked): Angiospermae
(unranked): Eudicots
(unranked): Rosids
ordo: Sapindales
kulawarga: Meliaceae
Juss.
Genera

Pirsani tèks

Meliaceae iku suku anggota tetanduran ngembang sing akèh-akèhé ngliputi wit lan semak-semak ing bangsa Sapindales.

Suku iki nyakup 50 genera lan 550 spesies, kanthi distribusi pantropis. Akèh-akèhé anggotané sing migunani dimupangataké kayu, woh, utawa kandhutan bahan kimiané. Sapérangan wit pangasil kayu sing duwé pangaji ékonomi yaiku mahoni (Swietenia mahogani), majegau (Dysoxylum), lan surian (Toona sureni). Pangasil woh ing antarané yaiku dhuku lan kecapi. Mimba (Azadirachta indica) lan mindi (Melia azedarach) ditepungi minangka biopestisida.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Meliaceae&oldid=822306"