Dhuku

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Dhuku
Lanzones.jpg
Lansium domesticum ing Philipina
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Klas: Magnoliopsida
Ordho: Sapindales
Famili: Meliaceae
Génus: Lansium
Spésies: L. domesticum
Jeneng binomial
Lansium domesticum
Corrêa

Dhuku iku tetanduran kang asalé saka laladan kulon Asia Kidul-Wétan, ya iku Indonésia, Malaysia lan Thailand. Tetanduran iki dikenal uga kanthi jeneng langsat, langsep, kokosan. Dhuku iku duwé manéka warna varietas, ana kang gedhé lan uga ana kang cilik. Ana kang wijiné gedhé nanaging uga ana kang ora ana wijiné (parténokarpi), nanging uga ana kang apomiksis (wiji vegetatif). Pusat produksi dhuku kang wigati ya iku Palémbang, Pasarminggu (Condet), Karanganyar, lan Kulon Praga (Nanggulan). Singosari (Malang) kawentar kanthi woh langsaté kang tanpa wiji. Nagara kang ngasilaké dhuku ya iku Filipina, Malaysia, lan Indonésia.

Sifat Botani[besut | besut sumber]

Duku iku woh-wohan alas kang wité dhuwuré nganti 30 m. Wit duku iku ora patio gedhé lan duwé kayu kang atos. Pulut woh duku iku luwih sethithik ketimbang puluté woh langsat.

Gladri[besut | besut sumber]

Deleng Uga Woh-wohan