Dhondhong

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Dhondhong
Dhondhong
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Plantae
(unranked): Angiosperms
(unranked): Eudicots
(unranked): Rosids
Ordo: Sapindales
Kulawarga: Anacardiaceae
Marga: Spondias
Jinis: S. dulcis
Jeneng binomial
Spondias dulcis
L.
woh dhondhong lan peloké

Dhondhong ya iku tetanduran woh kang kagolong ing kulawarga suku pelem-peleman (Anacardiaceae). Tetanduran iki misuwur karan jeneng ambarella, hog plum, hevi (Filipina), mokah (Kamboja), gway (Myanmar), makak farang (Thailand).

Woh dhondhong bisa dipangan langsung saka wit utawa asring uga diolah/ dirujak, asinan, acar, utawa didadèkaké selé. Woh dhondhong nduwèni wiiji tunggal kang wujudé serabut. Ing tlatah Jawa wiji dhondhong jenengngé pelok lan godhong dhondhong didadèkaké mumbu kanggo nyangan/nyayur brengkes iwak.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Deleng Uga Woh-wohan