Blimbing wuluh

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Blimbing wuluh
Woh blimbing wuluh
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Plantae
Divisio: Magnoliophyta
Kelas: Magnoliopsida
Ordo: Oxalidales
Kulawarga: Oxalidaceae
Marga: Averrhoa
Jinis: A. bilimbi
Jeneng binomial
Averrhoa bilimbi
L.

Blimbing wuluh iku sajinising blimbing sing dikira asalé saka kapuloan Maluku, lan ditangkarake sarta thukul bébas ing Indonésia, Filipina, Sri Lanka lan Myanmar. Wohé sing rasané asem asring dipigunakaké kanggo bumbu masakan lan campuran ramuan jamu.

Jeneng lokal[besut | besut sumber]

Deleng Uga Who-wohan
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Blimbing_wuluh&oldid=888888"