Blimbing wuluh

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Blimbing wuluh
Woh blimbing wuluh
Klasifikasi èlmiah
krajan: Plantae
divisio: Magnoliophyta
kelas: Magnoliopsida
ordo: Oxalidales
kulawarga: Oxalidaceae
Genus: Averrhoa
Species: A. bilimbi
Jeneng binomial
Averrhoa bilimbi
L.

Blimbing wuluh iku sakjenis blimbing kang dikira asalé saka kapuloan Maluku, lan ditangkarake sarta thukul bébas ing Indonésia, Filipina, Sri Lanka lan Myanmar. Wohé sing rasané asem asring dipigunaaké kanggo bumbu masakan lan campuran ramuan jamu.

Jeneng Lokal[sunting | sunting sumber]

Deleng Uga Who-wohan
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Blimbing_wuluh&oldid=805059"