Blimbing wuluh

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Blimbing wuluh
Averrhoa bilimbi ripe.JPG
Woh blimbing wuluh
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Klas: Magnoliopsida
Ordho: Oxalidales
Famili: Oxalidaceae
Génus: Averrhoa
Spésies: A. bilimbi
Jeneng binomial
Averrhoa bilimbi
L.

Blimbing wuluh iku sajinising blimbing sing dikira asalé saka kapuloan Maluku, lan ditangkarake sarta thukul bébas ing Indonésia, Filipina, Sri Lanka lan Myanmar. Wohé sing rasané asem asring dipigunakaké kanggo bumbu masakan lan campuran ramuan jamu.

Jeneng lokal[besut | besut sumber]

Deleng Uga Woh-wohan