Bumbu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Rempah-rempah pirang-pirang biasane digawe watu kanggo nggawe bumbu .

Bumbu minangka tembung basa Indonesia kanggo campuran rempah - rempah lan umume katon ing jeneng campuran rempah-rempah, saos lan bumbu.[1] Kamus resmi basa Indonesia njlentrehake bumbu minangka "macem-macem jinis bumbon lan tanduran sing arum lan rasane nyenengake - kaya ta jahe, kunir, lengkuas, pala lan mrico - sing digunakake kanthi ancas kanggo nambah rasa panganan." [2]

Masakan Indonesia kaya ta nasi campur Bali akeh karo bumbu (rempah-rempah, rempah-rempah, lan bumbu)
Macem-macem rempah-rempah ing Indonesia
Sawetara bahan dhasar bumbu Indonesia

Deleng uga[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Susheela Raghavan (2006). Handbook of Spices, Seasonings, and Flavorings, Second Edition. CRC Press. p. 113. ISBN 9781420004366.
  2. "Bumbu". KBBI.