Sega campur

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Sega campur
Made's Warung Nasi Campur.jpg
Sega campur Bali
Panggonan asal Indonésia
Tlatah utawa praja Jawa
Woworan pokok sega, janganan lan lawuh
Buku masakan: Sega campur  Médhia: Sega campur
Sega campur Tionghoa-Indonesia, ngandhut babi

Sega campur iku masakan khas Indonésia.[1] Panganan iki dumadi saka sega putih sing disuguhaké nganggo warna-warna lawuh. Lawuh sing digunakaké ya iku sambel gorèng, abon, srundèng, tahu gorèng, iwak gorèng, endhog lan sapanunggalané. Gumantung saka warung utawa rèstoran sing nyadiakaké, Sega campur bisa duwé variasi warna-warna. Masakan iki uga kerep didol bungkusan (nganggo bungkus kertas utawa godhong gedhang).

Ing tanah Jawa, sega campur digawé saka campuran janganan kaya déné rajangan kul, kecambah, tahu kang wis didang, rajangan goreng, sambel kacang, lan didhahar nganggo sega. Supaya luwih mirasa, sega campur diwènèhi brambang goreng lan kecap.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ Erwin, Lily T (2010). Nasi campur populer untuk jualan. Gramedia Pustaka Utama. ISBN 978-979-22-5402-0.