Sega campur

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Sega campur
Made's Warung Nasi Campur.jpg
Sega campur Bali
Informasi
Asal Indonésia
Dhaérah Jawa
Penyajian lan bahan
Bahan sega, janganan lan lawuh
Sega campur Tionghoa-Indonesia, ngandhut babi

Sega campur iku masakan khas Indonésia.[1] Panganan iki dumado saka sega putih sing dihidangaké nganggo werna-werna lawuh. Lawuh sing digunakaké ya iku sambel gorèng, abon, srundèng, tahu gorèng, iwak gorèng, endhog lan sapanunggalané. Gumantung saka warung utawa rèstoran sing nyadiakaké sega campur bisa nduwèni variasi werna-werna. Masakan iki uga kerep didol bungkus kertas utawa godhong gedhang.

Ing tanah Jawa, sega campur digawé saka campuran janganan kayadene rajangan kul, kecambah, tahu kang wis didang, rajangan goreng, sambel kacang, lan didhahar nganggo sega. Ben luwih enak, sega campur diwenehi brambang goreng lan kecap.

Catatan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ (id)Erwin, Lily T (2010). Nasi campur populer untuk jualan. Gramedia Pustaka Utama. ISBN 978-979-22-5402-0. 


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sega_campur&oldid=965782"