Godhong gedhang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Godhong gedhang

Godhong gedhang minangka godhong tanduran gedhang, sing bisa ngasilake 40 godhong ing siklus sing tuwuh.[1] Godhong duwe macem-macem aplikasi amarga gedhe, fleksibel, anti banyu lan dekoratif. Iki digunakake kanggo masak, wungkus,[2] lan nyedhiyakake panganan ing macem-macem masakan ing wilayah tropis lan subtropis. Iki digunakake kanggo hiasan lan simbolis ing pirang -pirang upacara Hindu lan Buddha . Ing omah tradisional ing wilayah tropis, atap lan pager digawé saka godhong godhong gedhang sing garing.[3] Godhong gedhang lan klapa kanthi historis minangka permukaan nulis utama ing pirang-pirang negara ing Asia Kidul lan Kidul.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Why Won't a Banana Plant's Leaves Open?". SFGate (ing basa Inggris). Dibukak tanggal 5 January 2020.
  2. Nace, Trevor (2019-03-25). "Thailand Supermarket Ditches Plastic Packaging For Banana Leaves". Forbes. Dibukak tanggal 2019-03-26.
  3. Molina, A.B.; Roa, V.N.; Van den Bergh, I.; Maghuyop, M.A. Advancing banana and plantain R & D in Asia and the Pacific. p. 84. Diarsipna saka sing asli tanggal 2017-12-12.