Bongko

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Bongko
Panggonan asal Indonésia
Tlatah utawa praja Jawa
Woworan pokok beras
Buku masakan: Bongko  Médhia: Bongko

Bongko iku salah siji jinising panganan kas ing Jawa Tengah, kang digawé saka tepung beras. Bongko iku panganan kang digawé nalika ana khajatan. Tuladhané nalika ana adicara pengantènan, lamaran, khitanan, lan sapanunggalané. Nanging, ana kapitayan yèn ana jajan bongko diiderké/diterké ing tangga teparo ing wayah wengi iku pratandha ana lamaran. Bongko dibungkus nganggo godhong gedhang, wujudé kaya bungkus bothok.

Bongko ana warna-warna jinis antarané sing misuwur ya iku: Bongko menir lan Bongko gedhang. Ana manèh sajinis bongko nanging isiné degan (klapa anom)lan roti, jenengé jangkong.

Carané Panggawéné[besut | besut sumber]

  1. Glepung beras diulèni, diwènèhi santen klapa, uyah, gula(bisa uga diwènèhi isi gula jawa)
  2. Banjur diwadhahi godhong gedhang
  3. Banjur di dang.

Uga delengen[besut | besut sumber]