Bongko

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Bongko
Panggonan asalIndonésia
Tlatah utawa prajaJawa
Woworan pokokberas
Buku masakan: Bongko  Médhia: Bongko

Bongko iku panganan saka Jawa Tengah kang kagawé saka glepung beras. Bongko kagawé nalika ana kajatan, kaya ta pangantènan, lamaran, lan kitanan. Ana panemu yèn bongko kang diateraké tangga ing wayah wengi mangkono minangka pratandha ananing acara lamaran. Bongko kawungkus godhong gedhang.

Bongko ana rupa-rupa jinisé. Kang misuwur ya iku bongko menir lan bongko gedhang. Bongko kang isi degan lan roti aran jangkong.