Konro

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Sup Konro
250px|Sup konro
Ajangan Makanan utama
Panggonan asal Indonesia
Tlatah utawa praja Makassar
Hawa ajangan Panas
Woworan pokok Iga sapi
Variasi Konro bakar
Buku masakan: Sup Konro  Médhia: Sup Konro

Sop Konro iku sop iga daging sapi ing Indonésia sing asalé saka Bugis lan Makassar.[1] Sop iki biasané digawé saka iga sapi utawa daging sapi.[2] Olahan kang wernané ireng iki, lumrahé dipangan karo burasa utawa ketupat kang diiris dhisik. Werna irengé saka woh kluwek sing wernané ireng. Bumbuné kerasa kuwat amarga diwènèhi ketumbar. Rasa pedhes lan bumbu kang kuwat amarga saka saka rempah-rempah, kaya ta ketumbar, keluwak (woh nyebabké werna ireng), pala sethithik, kunir, kencur, kayu legi, asem, godhong jeruk, cengkeh, lan godhong salam.[3]

Variasi[besut | besut sumber]

Konro diolah kanthi awujud duduh kaya ta sop kang nganggo manéka rempah, tapi ana variasi ya iku konro garing kang disebut "Konro bakar", yaiku iga daging sapi kang dibakar nganggo bumbu konro.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ Holzen, Heinz Von; Arsana, Lother (2015-01-27). Food of Indonesia: Delicious Recipes from Bali, Java and the Spice Islands (ing basa Inggris). Tuttle Publishing. ISBN 9781462914913. 
  2. ^ Holzen, Heinz Von; Arsana, Lother (1999). The Food of Indonesia: Authentic Recipes from the Spice Islands (ing basa Inggris). Periplus Editions. ISBN 9789625933894. 
  3. ^ "Sup Konro Rumahan".