Konro

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sup Konro
250px|Sup konro
AjanganMakanan utama
Panggonan asalIndonesia
Tlatah utawa prajaMakassar
Hawa ajanganPanas
Woworan pokokIga sapi
VariasiKonro bakar
Buku masakan: Sup Konro  Médhia: Sup Konro

Sop Konro iku sop iga daging sapi ing Indonésia kang asalé saka Bugis lan Makassar.[1] Sop iki biasané digawé saka iga sapi utawa daging sapi.[2] Olahan kang wernané ireng iki, lumrahé dipangan karo burasa utawa ketupat kang diiris dhisik. Werna irengé saka woh kluwek kang wernané ireng. Bumbuné kerasa kuwat amarga diwènèhi ketumbar. Rasa pedhes lan bumbu kang kuwat amarga saka saka bumbon crakèn, kaya ta ketumbar, keluwak (woh nyebabké werna ireng), pala sethithik, kunir, kencur, kayu legi, asem, godhong jeruk, cengkeh, lan godhong salam.[3]

Variasi[besut | besut sumber]

Konro diolah kanthi awujud duduh kaya ta sop kang nganggo manéka rempah, tapi ana variasi ya iku konro garing kang disebut "Konro bakar", yaiku iga daging sapi kang dibakar nganggo bumbu konro.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Holzen, Heinz Von; Arsana, Lother (2015-01-27). Food of Indonesia: Delicious Recipes from Bali, Java and the Spice Islands (ing basa Inggris). Tuttle Publishing. ISBN 9781462914913. 
  2. Holzen, Heinz Von; Arsana, Lother (1999). The Food of Indonesia: Authentic Recipes from the Spice Islands (ing basa Inggris). Periplus Editions. ISBN 9789625933894. 
  3. "Sup Konro Rumahan".