Pérangan daging sapi

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Potongan daging sapi sistem Amérika Sarékat

Daging sapi (Basa Inggris: beef) iku jaringan otot sapi sing biasa lan umum dipigunakaké kanggo kaperluan konsumsi panganan. Ing saben laladan, panggunaan daging iki béda-béda gumantung cara pangolahané. Contoné has njaba, daging iga lan T-Bone umum dimasak ing Éropah lan ing Amérika Sarékat minangka bahan panganan steak saéngga pérangan daging sapi ini akèh banget didol. Ananging kaya ing Indonésia lan ing sawetara nagara Asia liyané daging akèh dimasak nganggo bumbu lan santen kaya sup konro lan rendang.

Saliyané iku ana sawetara pérangan daging sapi kaya ilat, ati, irung, jeroan lan buntut mung dimasak ing sawetara nagara minangka bahan panganan.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Pérangan daging sapi ing Wikimedia Commons.

Cithakan:Pérangan daging sapi