Daging

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Daging sing didol ing sawijining supermarket ing Roma.

Daging iku péranganing kéwan (sapérangan gedhé jaringan otot) minangka panganan, kadhang-kadhang ora kalebu iwak, panganan segara, lan unggas. Wiwitané, tembung daging dimaksudaké minangka "panganan" waé.

Industri daging ing Indonésia[besut | besut sumber]

produksi daging mamalia[besut | besut sumber]

Ing ngisor angka produksi daging saben taun ing Indonésia

  1. taun 2003 = 369.700 ton
  2. taun 2004 = 445.600 ton
  3. taun 2005 = 358.700 ton
  4. taun 2006 = 395.800 ton
  5. taun 2007 = 418.300 ton
  6. taun 2009 = 399.000 ton [1]
  7. taun 2010 = 410.00 ton (perkiraan)[1]
  8. taun 2014 = 590.000 ton (target)[1]

sumber : dirjen peternakan (2007)[2]

Laladan sing didadèkaké fokus paningkatan produksi daging sapi ya iku Acèh, Sumut, Sumsel, Jambi, Riau, Lampung, Sumbar, Jabar, Jateng, Jatim, Yogyakarta, Bali, Kalsel, Sulsel, Sulbar, Sulteng, Sultra, Gorontalo, NTB lan NTT.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]