Kolak

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kolak
Kolak Pisang.jpg
Kolak gedhang
Informasi
Asal Indonesia

Kolak yaiku salah siji panganan/ombènan kang ana ing Indonésia. Kolak kagawé saka bahan-bahan kaya gedhang, ketéla pohung, nangka ketéla rambat sing diwènèhi duduh legi saka bahan santen lan gula Jawa utawa gula putih. Kolak akèh macemé, gumantung bahan utamané, nanging biayasa uga dicampur dadi siji:

Kolak biyasa kanggo suguhan pambuka ing wulan Pasa sadurungé buka.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kolak&oldid=829306"