Kolak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Kolak
Kolak Pisang.jpg
Kolak gedhang
Panggonan asal Indonésia
Buku masakan: Kolak  Médhia: Kolak

Kolak ya iku panganan/ombènan kang ana ing Indonésia. Kolak kagawé saka bahan-bahan kaya gedhang, ketéla pohung, nangka ketéla rambat kang diwènèhi duduh legi saka bahan santen lan gula Jawa utawa gula putih. Kolak akèh macemé, gumantung bahan mligi, nanging biayasa uga dicampur dadi siji:

Kolak biyasa kanggo suguhan pambuka ing wulan Pasa sadurungé buka.