Pallubasa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Pallubasa
Pallubasa.jpg
Pallubasa
Jinis Godhogan
Panggonan asal Indonésia
Tlatah utawa praja Sulawesi Kidul
Woworan pokok Daging kebo, duduh, lan bumbon crakèn
Buku masakan: Pallubasa  Médhia: Pallubasa

Pallubasa ing pangan padatan saka Makassar, Sulawesi Kidul.[1][2] Kaya ta Coto Mangkasara (Coto Makassar). Panganan iki digawé saka jeroan sapi utawa kebo. Cara ngolahé iki padha Coto Makassar; jeroané digodhog kanthi suwé. Sawisé digodhog, jeroané ditambahké menyang daging, banjur diiris lan lan diladi ing mangkok.

Bedané Pallubasa lan Coto Makassar iku saka racikan bumbuné. Pallubasa wujudé luwih kenthel lan bumbuné luwih krasa amarga katambahan parutan klapa. Coto Makassar dipangan karo ketupat, nanging Pallubasa dipangan karo burasa.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Indonesia, CNN. "7 Kuliner Khas Makassar yang Wajib Dicoba". CNN Indonesia (ing basa Indonesia). Dijupuk 2017-12-12. 
  2. "Dinas Pariwisata Tetapkan 10 Kuliner Khas Makassar yang Wajib Tersedia di Hotel - Tribun Timur". Tribun Timur (ing basa Indonesia). Dijupuk 2017-12-12.