Sulawesi Kidul

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Provinsi Sulawesi Kidul
Coat of arms of South Sulawesi.svg
Lambang Sulawesi Kidul
Sesanti: ""
Péta Sulawesi Kidul ing Indonésia
Dina Dadi:
Kutha krajan: Makassar
Gubernur: H.M. Amin Syam
Jembar
 - Total:

62.482,54 km2
Laladan Tk. II
 - Cacah:

20 Kabupatèn lan 3 Kutha otonom
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 8.233.375 jiwa (2003)
+/- / km²
Suku bangsa: Wong Bugis, Wong Toraja lan liyané
Agama: Islam, Protèstan, Katulik lan liyané
Basa: Basa Bugis, Basa Indonésia lan liyané
Zona Wektu: (WITA)

Provinsi Sulawesi Kidul iku katata sajeroning 20 kabupatèn lan 3 kutha. Kutha krajané ya iku Makassar.

Daerah Tingkat II[besut | besut sumber]

  1. Kabupatèn Bantaeng
  2. Kabupatèn Barru
  3. Kabupatèn Bone
  4. Kabupatèn Bulukumba
  5. Kabupatèn Enrekang
  6. Kabupatèn Gowa
  7. Kabupatèn Jeneponto
  8. Kabupatèn Luwu
  9. Kabupatèn Luwu Wétan
  10. Kabupatèn Luwu Lor
  11. Kabupatèn Maros
  12. Kabupatèn Pangkajene
  13. Kabupatèn Pinrang
  14. Kabupatèn Selayar
  15. Kabupatèn Sinjai
  16. Kabupatèn Sidenreng Rappang
  17. Kabupatèn Soppeng
  18. Kabupatèn Takalar
  19. Kabupatèn Tana Toraja
  20. Kabupatèn Wajo
  21. Kutha Makassar
  22. Kutha Palopo
  23. Kutha Pare-Pare

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]